Intelligent dobbeltudnyttelse af p-pladser

Kontakt osSpørgsmål og svar

Vores koncept

Visitors handler om at optimere brugen af de p-pladser, som i forvejen eksisterer i de større byer. Det kan være alt fra p-pladser hos virksomheder, p-huse, institutioner, kommunale ejendomme etc. Med Visitors’ software kan disse p-pladser gøres eksklusivt tilgængelige for en udvalgt målgruppe eller for alle borgere.

Byudvikling

Mange kommuner vælger i disse år at nedlægge kommunale p-arealer til fordel for byfortættende bebyggelse. Dette er ofte en konsekvens af et stigende antal indbyggere og generel byforskønnelse.
Når der nedlægges p-pladser, sker det alt for ofte, at der ikke kan etableres et tilsvarende antal nye p-pladser, hvilket belaster den trafikale fremkommelighed i byen, og kan gå hårdt udover handelslivet.
Behovet for p-pladser stiger, men kapaciteten følger ikke med.

Ser man nærmere på udnyttelsen af både private og offentlige p-pladser, vil der, paradoksalt nok, altid være masser af tomme p-pladser fordelt over et døgn. Mange af de tomme p-pladser er enten betalingspladser, tidsbegrænsede pladser eller pladser, som kræver særlig tilladelse.

Indtil nu har det rent teknisk ikke været muligt at dobbeltudnytte disse p-pladser på tværs af pladsejere, p-operatører, type af p-plads osv. Med Visitors er det nu muligt at dobbeltudnytte både private og offentlige p-pladser, uanset pladsens restriktioner.

Typer af p-pladser

Der er forskellige typer p-pladser, som kan dobbeltudnyttes med Visitors på tidspunkter, hvor de ellers ville have stået tomme.

Virksomheder

Mange virksomheder har i løbet af dagen og i aften-/nattetimerne tomme p-pladser, som kan udnyttes.

P-huse og betalingspladser

Mange p-huse og betalingspladser er sjældent fyldt op. Vi udnytter den overskydende kapacitet.

Institutioner

P-pladser tilhørende skoler og andre institutioner står ofte tomme om aftenen og i weekenden.

Udtalelser

”Det her er et virkelig godt redskab. Vi mangler p-pladser i Hillerød, for eksempel på Carlsbergvej, og med det her nye værktøj bliver der muligheder for at parkere ved bl.a. gymnasiet og HTX, når der alligevel ikke er nogen på skolerne. Det er jo ofte, når virksomheder og skoler har lukket, at andre kommer hjem fra arbejde og har brug for en parkeringsplads, så det er rigtig smart, at vi kan udnytte de mange tomme pladser, der er rundt om i byen.”

Dan Riise

Formand for Arkitektur, byplan og trafikudvalget, Hillerød Kommune

“Nu gør vi det en lille smule lettere at finde en ledig p-plads, og man kan oven i købet booke de nye pladser på forhånd, så man er sikker på at have et sted at parkere, når man kommer frem. Samtidig er det en intelligent og bæredygtig løsning, hvor vi udnytter byens eksisterende p-pladser fuldt ud uden at skele til, om de er private eller kommunale.”

Jakob Ville

Formand for kommunens teknik- og klimaudvalg, Kolding Kommune

Fremtidens digitale værktøj til dobbeltudnyttelse af p-pladser

Visitors – en del af fremtidens Smart City-løsninger

Optimering af p-pladser

Rigtig mange p-pladser står uudnyttet hen i løbet af døgnet. Visitors optimerer brugen af byens p-pladser til gavn for alle.

Forskellige målgrupper

Uanset om det er beboere, studerende, pendlere, erhvervsdrivende mfl. kan Visitors skræddersyes til målgruppens behov.

 

Undgå p-anlægsarbejde

Ved at optimere udnyttelsen af byens
eksisterende p-pladser reduceres behovet
for etablering af nye p-pladser.

 

Skræddersyet løsning

Vi er klar til at hjælpe jer med at finde en parkeringsløsning, som passer til netop jeres kommune. Vi kortlægger parkeringsmulighederne ud fra jeres ønsker og behov, og kommer med mulige løsninger. Kontakt os for at høre, hvad vi kan gøre for jer.